Persondataforordningen (GDPR)

Retten til at blive glemt handler først og fremmest om at kunden skal kunne bede om at få slettet sine persondata, dvs. ”trække sit samtykke tilbage”.
Hvis du har en konto på aluprofil.dk, kan du logge ind og benytte ”Slet konto” funktionen. Denne funktion sletter alle dine data undtagen ordredata. Da ordredata er nødvendige for at drive din forretning, slettes disse kun via den automatiske databehandlingsfunktion (læs mere om den nedenfor).
Hvis kunden ikke har en konto på din webløsning, så er det mere begrænset hvad der gemmes på dem. Igen bliver ordrer behandlet af den automatiske databehandlingsfunktion (læs mere om den nedenfor). Ud over det er offentlige formularer såsom produktanmeldelser, kundekommentarer mv. de eneste hvor vi gemmer persondata. Her har kunden ikke en automatisk slet funktion, og derfor hjælper du kunden med de slette muligheder som findes i administrationen.
Ved afmeld nyhedsbrev slettes kontoen ikke af hensyn til eksterne integrationer, og derfor skal man også her benytte den automatiske databehandlingsfunktion (læs mere om den nedenfor).